english : svenska

 

aktiviteter:

 

FÖREDRAG OCH FÖRELÄSNINGAR

Ge er själva en stund med en spännande föreläsning utomhus eller inomhus. Vi samarbetar med flera föreläsare som blandar teori med mycket praktisk erfarenhet och levererar samtal med värme, humor, allvar, kunskap och skärgårdskänsla. Fråga oss gärna om önskade ämnen/föreläsare. Kan med fördel kombineras med någon av våra team aktiviteter för att få omsätta teorin i praktiken. Tidsåtgång: 1,5 timme.
Exempel på teman:
-Framgångsrika team. Vad kännetecknar ett framgångsrikt och väl fungerande team med motiverade medarbetare? Måste vi vara lika för att må bra och prestera i en grupp, eller bör vi vara olika för att komplettera varandra?
- Förändring. Vad händer i teamet när någon slutar, blir sjuk eller kommer in som ny? Hur kan vi påverka gruppdynamiken till det bättre när förändringens vindar blåser?
-Arbetsglädje. Kan vi ha kul, samtidigt som vi är effektiva och produktiva? Ett gott skratt förlänger livet säger vi, men klarar vi att hålla fokus då? Är jag på rätt jobb överhuvudtaget?

-Kost och hälsa. Att det kan få stora konsekvenser hur vi förhåller oss till motion, mat och livets stress är inte nytt men vad baserar vi våra beslut och vårt beteende på? Hur kan vi på ett enkelt sätt göra att vår vardag blir en gnutta hälsosammare?
- Motivation och Förändring. Hur vet vi att vi gör rätt saker? Hur vet vi att vi gör saker på rätt sätt? Hur vet vi att vi gör saker av rätt anledning? Hur motivera/locka fram till förändring? Hur kommer vi i rörelse mot den förändring vi vill ha?
-Samtalskonst. Lyssnandet som kommunikationsväg. Samtal med motstånd (när någon part eller båda parter inte upplever att de når fram). Skillnaden på Dialog, Diskussion och Argumentation (och hur vi kan ta oss från den ena till den andra). Kroppsspråk (din kropp talar så högt att jag inte hör vad du säger).